Noen ganger er det greit å ikke lage alt helt fra grunnen av. Det finnes godsaker som kan brukes til å lage en enda bedre rett, som i dette tilfellet tortelini. Det er mange måter å bruke tortelini. Ofte har jeg kokt tortelini og spist med bare litt godt smør på. Eller laget en tomatsaus og og blandet med ferdiggkokt tortelini.
Men her er det en annen type saus vi skal bruke, nemlig en kremet hvitløkssaus. Kremet hvitløkssaus er en type béchamelsaus. og denne kan også brukes når du lager en lassagne.
Tortelini med kremet hvitløkssaus
Det er ikke alltid nødvendig å lage absolutt alt fra bunnen av. Her brukes tortelini kjøpt i et supermarked.
Ingredienser
- 500 gram tortelini
- 3 ss smør
- 2 fedd hvitløk knust
- 3 ss mel
- 2,5 dl buljong kylling, eller en annen
- 2,5 dl melk
- 1,25 dl parmesan revet
- salt og pepper etter smak
- 1 håndfull basilikum grovhakket
Instruksjoner
- Kok opp en gryte med vann og kok tortelini som anvist på pakken.
- Ta tortelini opp av vannet, men spar på vannet. Det kan brukes til å tynne ut sausen hvis du synes den er for tykk.
- Smelt smør i en passe stor gryte og ha i hvitløken. Og la hvitløken surre i 1 minutt eller så.
- Ha i melet og rør godt rundt slik at det ikke brenner seg.
- Når melblandingen har fått en lys, gylden farge helles buljong og melk i mens du rører godt slik at du blir kvitt alle klumper.
- Kok opp og ha i parmesanen. Rør til parmesanen har smeltet.
- Smak til med salt og pepper.
- La sausen tykne litt hvis du synes den er for tynn. Og blir den for tykk så ha i litt av pastavannet.
- Ha i den ferdig kokte tortelinien, og dryss basilikum over.