20apr

Kylling i cashewnøttsaus

Mange forbinner nok cashewnøtter med kinesiske retter. Men disse nøttene, som ikke er nøtter men frø, brukes i matlaging mange steder. Og her kommer en indisk-inspirert rett hvor rå cashewnøtter males og brukes for å tykne sausen. Det går overhode ikke utover smaken!

Dette er i utgangspunktet en mild rett. Ikke all indisk mat behøver å brenne tunga av deg.

Kylling i cashewnøttsaus

Thea på Dragetoppen
Denne retten er en klassiker på Dragetoppen. Cashewnøtter gir sausen en mild smak.
Nå har til og med neste generasjon begynt å lage denne for sine venner. Og det må vi ta som et stort godkjentstempel, ikke sant?
Forberedelser 10 minutter
Koke-/steketid 50 minutter
Tid totalt 1 time
Rett Middag
Kjøkken Hovedrett, Indisk
Nok til 4 personer

Ingredienser
  

Saus

  • 2 løk
  • 2 ss tomatpuré
  • 50 gram cashewnøtter
  • 1,5 ts garam masala
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss sitronsaft
  • 1/2 ts gurkemeie malt
  • 1 ts salt
  • 1 ss yoghurt naturell

I den sorte gryte

  • 2 ss rapsolje eller en annen god stekeolje
  • 1 ss koriander frisk og finhakket
  • 1 ss sultanas (store gule rosiner)
  • 450 gram kyllingbryst eller utbeinte kyllinglår
  • 175 gram sjampinjong i skiver
  • 3 dl vann

Garnityr

  • 1 ss koriander frisk og grovhakket

Instruksjoner
 

Forberedelser

  • Del løken i 4 og ha i en matmølle (food processor) og kjør i 1 minutt.
  • Ha så i resten av ingrediensene til sausen og kjør til det blir en fin pesto, ca 2 minutter.
  • Finhakk første del av korianderen.
  • Grovhakk resten av korianderen og sett til side.
  • Skjær kyllingkjøttet i munnstore biter.
  • Skjær soppen i skiver.

I den sorte gryte

  • Varm oljen i en stor gryte til medium varme og ha i løkpestoen. La den steke i et par minutter. Sett ned varmen hvis det er nødvendig. Det skal ikke bli brent.
  • Ha i den finhakkede korianderen, sultana og kyllingkjøttet og rørestek dette i sausen i 1 minutt.
  • Ha i resten, unntatt den grovhakkede korianderen og kok opp. La det småkoke i ca 10 minutter.
  • Sjekk om kyllingen er gjennomkokt og sausen er blitt passe tykk. Hvis ikke la det stå en liten stund til.
  • Når kjøttet er ferdig og sausen er tykk nok, pyntes det hele med den grovhakkede korianderen og serveres.
  • Serveres med basmatiris og gjerne naanbrød.

Råd og tips

Og som tilbehør anbefales Dragetoppens Hot Lime Pickle for de som tåler litt, eller Dragetopens Gresskarchutney for de som vil ha det mildt.
Og ha gjerne yoghurt naturell til også. Det hjelper på å regulere styrken.
Stikkord Kylling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.