Mange forbinner nok cashewnøtter med kinesiske retter. Men disse nøttene, som ikke er nøtter men frø, brukes i matlaging mange steder. Og her kommer en indisk-inspirert rett hvor rå cashewnøtter males og brukes for å tykne sausen. Det går overhode ikke utover smaken!
Dette er i utgangspunktet en mild rett. Ikke all indisk mat behøver å brenne tunga av deg.
Kylling i cashewnøttsaus
Denne retten er en klassiker på Dragetoppen. Cashewnøtter gir sausen en mild smak.Nå har til og med neste generasjon begynt å lage denne for sine venner. Og det må vi ta som et stort godkjentstempel, ikke sant?
Ingredienser
Saus
- 2 løk
- 2 ss tomatpuré
- 50 gram cashewnøtter rå
- 1,5 ts garam masala
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts chilipulver
- 1 ss sitronsaft
- 1/2 ts gurkemeie malt
- 1 ts salt
- 1 ss yoghurt naturell
I den sorte gryte
- 2 ss rapsolje eller en annen god stekeolje
- 1 ss koriander frisk og finhakket
- 1 ss sultanas (store gule rosiner)
- 450 gram kyllingbryst eller utbeinte kyllinglår
- 175 gram sjampinjong i skiver
- 3 dl vann
Garnityr
- 1 ss koriander frisk og grovhakket
Instruksjoner
Forberedelser
- Del løken i 4 og ha i en matmølle (food processor) og kjør i 1 minutt.
- Ha så i resten av ingrediensene til sausen og kjør til det blir en fin pesto, ca 2 minutter.
- Finhakk første del av korianderen.
- Grovhakk resten av korianderen og sett til side.
- Skjær kyllingkjøttet i munnstore biter.
- Skjær soppen i skiver.
I den sorte gryte
- Varm oljen i en stor gryte til medium varme og ha i løkpestoen. La den steke i et par minutter. Sett ned varmen hvis det er nødvendig. Det skal ikke bli brent.
- Ha i den finhakkede korianderen, sultana og kyllingkjøttet og rørestek dette i sausen i 1 minutt.
- Ha i resten, unntatt den grovhakkede korianderen og kok opp. La det småkoke i ca 10 minutter.
- Sjekk om kyllingen er gjennomkokt og sausen er blitt passe tykk. Hvis ikke la det stå en liten stund til.
- Når kjøttet er ferdig og sausen er tykk nok, pyntes det hele med den grovhakkede korianderen og serveres.
- Serveres med basmatiris og gjerne naanbrød.
Råd og tips
Og som tilbehør anbefales Dragetoppens Hot Lime Pickle for de som tåler litt, eller Dragetopens Gresskarchutney for de som vil ha det mildt.
Og ha gjerne yoghurt naturell til også. Det hjelper på å regulere styrken.