10jan

Persisk kylling i en gryte

Det finnes så fantastisk mye spennende mat en kan lage. Så hvorfor ikke utforske retter fra rundt om i verden? Denne retten her henter sin inspirasjon fra Persia, som er det gamle navnet på landet vi i dag kjenner som Iran. Her er den mer tilpasset hva vi kan få tak i her.

Persisk kylling

Thea på Dragetoppen
Dette er en typisk gryte du kan lage på ukedager hvor du har litt litetid. Retten lages i en gryte, og da sparer du litt på oppvasken også.
Hva du bruker av garnityren er helt opp til deg. Ikke alle tåler nøtter, og for noen smaker koriander såpe. Så bruk det som passer for deg og de som skal spise sammen med deg.
Forberedelser 10 minutter
Koke-/steketid 45 minutter
Tid totalt 55 minutter
Rett Middag
Kjøkken Midtøsten
Nok til 4 personer

Utstyr

  • 1 En tykkbunnet gryte eller en stor stekepanne som tåler å stå i ovnen

Ingredienser
  

Kylling

  • 800 gram Lårfilet av kylling
  • 3 ts salt
  • 1 ss Smådragens kyllingkrydder (se tips)
  • 1 ss rapsolje eller annen nøytral stekeolje

Risen

  • 4 dl Basmatiris eller annen langkornet ris
  • 1 mellomstor rødløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss rapsolje eller annen nøytral stekeoje
  • 6 dl vann
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts salt

Garnityr (pynten)

  • frisk koriander
  • frisk bladpersille
  • granateplefrø
  • pistasienøtter uten skall
  • 3 ts sumak

Instruksjoner
 

Forberedelser

  • Finn fram alle ingrediensene
  • Vask risen og sil av vannet
    4 dl Basmatiris
  • Skrell løken og skjær i tynne skiver
    1 mellomstor rødløk
  • Skrell og finhakk hvitløk
    4 fedd hvitløk
  • Grovhakk koriander og bladpersille
    frisk koriander, frisk bladpersille
  • Strø 3 ts salt og 1 ss krydder på alle sider av lårfiletene
    800 gram Lårfilet av kylling, 3 ts salt, 1 ss Smådragens kyllingkrydder

I en tykkbunnet gryte

  • Sett ovnen på 200°C
  • Varm 1 ss olje i gryta
    1 ss rapsolje
  • Legg lårfiletene i gryta i et lag, stek i flere omganger hvis det ikke er plass til alle
  • La kjøttet steke over middels varme til de har fått en fin, gylden farge, ca 4 minutter
  • Snu kjøttet og stek videre i 2 minutter til
  • Kjøttet skal ikke være gjennomstekt! Det skal koke videre senere i ovnen
  • Ta kjøttet ut av gryta og legg til side
  • Ha i litt mer olje hvis det trengs, og la bli varmt
    2 ss rapsolje
  • Ha i løk og hvitløk og surr det til det begynner å lukte godt. Ikke la hvitløken bli brent!
  • Rør inn den rå risen slik at risen blir dekket av oljen
  • Hell på vann, gurkemeie og salt
    6 dl vann, 1 ts gurkemeie, 1 ts salt
  • Skrap opp hva enn om har svidd seg i bunnen av gryta. Det er med på å gi god smak
  • Legg lårfiletene i et lag oppå risen, og legg på lokk
  • Sett gryta i nedre del av ovnen, og la gryta være helt i fred i 12-15 minutter
  • Ta av lokket og la gryta stå i ovnen til risen er kokt og kyllingen er ferdig, 10-20 minutter
  • Ta gryta ut av ovnen og pynt med den garnityren du har
    frisk koriander, frisk bladpersille, granateplefrø, pistasienøtter, 3 ts sumak
  • Servér mens maten er varm

Råd og tips

Gryta kan serveres som den er.
Det passer også godt å servere en løksalat med sumak til, eller en tomatsalat. Og gjerne en hvitløksdressing, eller bare gresk yoghurt.
TIPS: På Dragetoppen har vi vår helt egen krydderblanding som vi bruker til : Smådragenes kyllingkrydder. Den er å få tak i i vår nettbutikk, og andre steder som selger Dragetoppens produkter.
Eller du kan bruke en blanding med for eksempel 1 ss malt koriander, 3 ts malt spisskummen, 1 ts paprika, 1 ts malt kardemomme. Eksperimenter gjerne med andre krydder.
Stikkord En gryte, Kylling, Smådragenes kyllingkrydder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.