Brownies – tungt, fyldig og mektig. Ikke noe å spise hver dag. Men utolig godt. Og den blir enda bedre hvis du serverer vår Jordbær- og Chilirelish til.

Print Recipe
Brownies med nøtter
Porsjoner
langpanne
Ingredienser
Porsjoner
langpanne
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Varm ovnen til 175 °C.
  2. Ha bakepapir i en langpanne.
  3. Smelt kokesjokolanden over et vannbad. Pass på at sjokoladen ikke begynner å koke.
  4. I en stor bolle piskes oljen, sukkeret, eggene og vaniljeessensen til en gjevn masse.
  5. Rør inn den smeltede sjokoladen og bland alt godt.
  6. Sikt i melet, bakepulveret og bakekakaoen, og vend dette forsiktig inn.
  7. Rør så pent inn valnøttbitene og sjokoladebitene.
  8. Hell røren i langpannen og stryk massen gjevnt utover.
  9. Stekes i ca 30-35 minutter. Da skal det ha dannet seg en tynn skorpe på toppen.
  10. Ta brownien ut av ovnen og la den kjøle seg ned i langpannen.
  11. Når den er kald kan den skjæres i passe stykker.
Notater

Når du har skåret den i biter, og servert (spist) så mange som planlagt, kan resten fint fryses.

Og som sagt, Dragetoppens Jordbær- og Chilirelish er fantastisk til. Hvor mye, kommer ann på hva du tåler av chili. Og du finner den i nettbutikken vår. Eller hvis du møter oss på et marked.

Curry. Det høres ganske eksotisk og vanskelig ut, ikke sant?

Men curry betyr egentlig bare saus. Så denne retten er kjøttdeig i saus. Men smaken er nok ikke veldig europeisk, for krydderblandingen er hentet fra India. I hvertfall mesteparten for karripulver er en vestlig oppfinnelse. På engelsk kalles det da også curry powder, og mange tenker at det er en nødvendighet for at det skal bli en curry.

I denne oppskriften bruker jeg karripulver for enkelhets skyld, men det er en vi har laget på Dragetoppen. Et kommersiellt karripulver er helt ok hvis ikke du har kapasitet til å lage ditt eget.

Kjøttdeigcurry kan spises alene, eller med ris eller brød til.

Print Recipe
Kjøttdeigcurry
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 25 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 25 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Instruksjoner
Forberedelser
  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Vask, skrell og skjær potetene i små terninger, ca 1 cm store.
  3. Bland sammen krydderne, sukker, pepper og salt i en bolle.
  4. Rør sammen vann og maizenna i en liten bolle.
På komfyren
  1. Varm opp en stor stekepanne eller en tykkbunnet gryte og ha i oljen
  2. Når oljen er varm, ha i løk og hvitløk og stek på middels sterk varme til løken blir gjennomsiktig og lett karamellisert.
  3. Ha i potetene og stek videre i 10 minutter. Rør om ofte, og justér ned varmen hvis potetene begynner å bli brent.
  4. Ha i kjøttet og brekk det opp mens det brunes.
  5. Ha i krydderblandingen og bland godt.
  6. Ha i buljongen og maizennablandingen og kok opp under omrøring.
  7. Bland inn ertene og legg på lokk.
  8. Nå skal det småkoke til potetene er møre. Det bør ta ca 10-15 minutter.
Notater

Servér med ris eller brød, eller uten noe som helst.