Dette er en Indo-Kinesisk rett. Det er altså en rett opprinnelig laget av kinesere som holder til i India, og som har bodd der i flere generasjoner.

Og som med de fleste retter finnes det mange varianter, hvor mange er med en tykk røre som kyllingen friteres i. Men vi synes det tar for mye av smaken og, ikke minst forsvinner fargen på kyllingen. Så oppskriften på Dragetoppen er med en «tørr» kylling. Det vil si at kyllingen er stekt kun med marinaden. Her frityrsteker vi ofte kyllingbitene, men det går også ann å steke de i ovnen. Mer om det i tips på slutten.

Har du ingrediensene, er det overhode ingen grunn til å bestille en «take away». Retten kan lages på rundt halvtimen. Det beste er å servere jasminris til, men all ris går. Begynn med risen, for den tar lengst tid. Og det er bedre at risen står og hviler enn at selve retten gjør det.

Print Recipe
Dragekylling
Matrett Forrett, Hovedrett
Cuisine Indisk, Kinesisk
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 40 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Marinaden
Sausen
Matrett Forrett, Hovedrett
Cuisine Indisk, Kinesisk
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 40 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Marinaden
Sausen
Instruksjoner
Forberedelser
  1. Skjær kjøttet i strimler, helst ikke mer enn 5 mm brede. Da steker de raskere. Og ha det i en bolle.
  2. Ha resten av ingrediensene til marinaden oppi bollen med kjøttet og massér kjøttet godt til all marinaden dekker kjøttet. Dette gjør også kjøttet mørere. Hender er uovertruffent til dette arbeidet. Husk å vaske hendene godt både før og etter at du har massert kjøttet!
  3. Kjøttet bør få marineres i minst 15 minutter.
  4. Skrell og strimle løken. Vi pleier å dele løken på langs, kutte endene og så skjære strimler på langs. Håper det gir mening.
  5. Finhakk chilien som skal i sausen. Skjær paprika i 1 cm tykke skiver.
  6. Strimle vårløken og chilien som er garnityr. Grovhakk korianderen.
  7. Finn fram resten av ingrediensene.
Steke kylling
  1. Hvis du har en frityr gryte med termostat så sett den til 170°C.
  2. Hvis du ikke har, så hell olje i en tykkbunnet gryte. Ha i så mye olje at kyllingbitene vil bli helt dekket av oljen. Varm opp oljen til ca 170°C. Når det er varm nok vil det frese når du stikker en tresleiv eller en stekespade av tre nedi.
  3. Nå skal kyllingbitene stekes, og da er det viktig å ikke ha for mange i gryta om gangen for da stekes ikke kyllingen riktig.
  4. Legg kyllingbitene i frityren/gryta. Pass på at bitene ikke henger sammen, men får flyte fritt. De skal steke i ca 3-4 minutter, eller til de har fått en lett gylden farge.
  5. Ha et fat eller lignende klart med tørkepapir på. Løft de ferdige kyllingbitene med en hullsleiv og legg dem på fatet for å renne av seg.
Sette alt sammen, sammen
  1. Hvis du har en wok så varmes den opp og ha i smør og olje. En tykkbunnet gryte gjør sammen nytten. Bare den ikke er for stor.
  2. Når smøret freser, ha i malt cashewnøtter og løk, og røresteker dette i et par minutter. Til det begynner å bli brunt.
  3. Ha så i chili og paprika og rørestek i et par minutter til. Ikke la det bli brent.
  4. Ha oppi resten av ingrediensene til sausen. Bland godt.
  5. Når sasuen begynner å tykne has kyllingbitene i og blandes godt.
  6. Rør inn vårløk og koriander og servér straks.
  7. Servér straks.
Notater

Serveres med jasminris.

Cashewnøttene og chilien settes på bordet slik at folk kan forsyne seg selv. Noen vil jo ha det sterkere! Prøv å få gjestene til å smake FØR de tar på soyasausen.

TIPS: Hvis du ikke vil frityrsteke kyllingen, så kan kjøttet bakes i ovnen. Sett ovnen på 200°C. Spre kjøttet utover en bakeplate (bruk bakepapir hvor du har gnidd litt olje på), og stek i 15 minutter. Snu de og gi de 4 minutter til. Alt dette er ca-tider da ovner er notorisk uforutsigbare. Så følg godt med de første gangene du bruker denne metoden.

Sichuan har et spennende kjøkken som vi på Dragetoppen så vidt har begynt å utforske.

Dette er en rett som vi har fornorsket litt, slik at det skal være lettere å lage den her. Men enkelte ingredienser kan likevel være litt vanskelig å få tak i, som Black Rice Vinegar. Den er å finne i mange velutstyrte innvandrerbutikker. Se tips på slutten om hva du kan erstatte den med.

Det er ikke nødvendig å bruke det fineste kjøttet til denne retten. På Dragetoppen bruker vi ferdig strimlet svin når vi finne det hylla for “kort holdbarhet” i butikken.

Print Recipe
Strimlet svin á la Sichuan (nesten)
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Porsjoner
Ingredienser
Marinering av kjøttet
Sausen
Garnityr
I tillegg
  • 6 ss rapsolje eller annen god stekeolje
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Porsjoner
Ingredienser
Marinering av kjøttet
Sausen
Garnityr
I tillegg
  • 6 ss rapsolje eller annen god stekeolje
Instruksjoner
Forberedelser
  1. Strimle kjøttet fint og ha i en bolle.
  2. Tilsett sherry, soyasaus, vann og salt. Massér dette inn i kjøttet til ingen veske er synlig.
  3. Strø over Maizenna og massér dette også inn i kjøttet.
  4. Dekk til bollen og la den stå å godgjøre seg til alt er klart til steking.
  5. Finhakk chili, ingefær og hvitløk.
  6. Skrell og skjær gulroten i tynne skiver, og skjær også selleri, sjampinjong og bambusskudd i skiver.
  7. Finhakk vårløk og rist sasamfrøene lett. De skal ikke bli brent, bare få litt farge.
  8. Rør sammen sausen i en egen bolle.
I den sorte gryte
  1. Har du en wok, varmer du den opp til ganske varmt. Du kan også bruke en dyp stekepanne eller gryte som tåler mye varme.
  2. Ha i 2 ss olje og når den er nesten rykende, ha i halvparten av kjøttet. Rør i kjøttet så det ikke brenner seg.
  3. Når kjøttet har fått en blek stekefarge, hell det over i en ren bolle og gjenta prosessen med resten av kjøttet.
  4. Ha i de 2 siste ss av oljen og stek chili, ingefær og hvitløk i noen sekunder til det begynner å dufte. Rør hele tiden så det ikke blir brent. Brent hvitløk er ikke godt i denne retten.
  5. Ha i grønnsakene og rørestek i ca 1 minutt.
  6. Ha så i kjøttet og eventuell kjøttsaft, og rørestek i 1 minutt til.
  7. Rør godt i sausen så Maizennaen blander seg inn i sausen igjen. Hell sausen så over maten.
  8. Rør godt mens sausen tykner. Det går raskt.
  9. Ta wok’en av plata og strø over vårløken og sesamfrøene.
  10. Servér med en gang.
Notater

Serveres med jasminris. Det gjør i hvertfall vi på Dragetoppen. Vil du ha litt ekstra styrke (heat) så skjær en chili, eller flere, som kan serveres ved siden av. Så kan folk gjøre det så sterkt de vil.

Som tilbehør kan også ristede cashew- eller peanøtter settes fram. For mange er det naturlig å drukne enhver rett fra Kina i soyasaus. Eksperimenter gjerne med andre sauser, som Dragetoppens sterke plommesaus.

Tips: Hvis du ikke har eller får tak i Black Rice Vinegar, kan du bruke bruke en 50/50 miks av Balsamico eddik og Worchestershire sauce.

Vårruller. Små pannekaker med masse spennende fyll gjemt inni. De aller fleste har spist vårruller, selv om få tør prøve å lage de. Det virker jo så komplisert!

Det er egentlig ikke det, men det kan være tidkrevende, så det er lurt å lage mange i slengen. For da kan du fryse ned de du ikke spiser med en gang.

Første gang vi laget vårruller, en gang på 1980-tallet, var det en veldig omstendelig prosess med 8-10 ingredienser som skulle stekes hver for seg. Og så måtte vi lage pannekaker som fyllet skulle rulles inn i før det hele skulle i frityren. Det tok mange år før vi prøvde oss igjen, veldig mange år. Vi kjøpte ferdige i frysediskene i supermarkedene. De var forsåvidt greie nok, men kan ikke sammenlignes med restaurantlagde, eller hjemmelagde.

Nå som det finnes en “innvandrerbutikk” nesten overalt er det mye lettere å få tak i slike ting som rispapir (Spring Roll Wrappers) og andre spennende ingredienser. Rispapir finnes også i flere supermarkeder, men det er uforholdsmessig mye dyrere.

Print Recipe
Vårruller med kylling
Dette er en variant med kylling.
Cuisine Kinesisk
Porsjoner
vårruller
Ingredienser
Marinering av kylling
Grønnsaker
Alt annet
Cuisine Kinesisk
Porsjoner
vårruller
Ingredienser
Marinering av kylling
Grønnsaker
Alt annet
Instruksjoner
Forberedelser
  1. Begyn med å legge rispapirene til tining, hvis du har kjøpt fryste.
  2. Visp sammen ingrediensene til marinaden og bland inn kyllingkjøttdeigen. Sett dette kjølig i minst 10 minutter.
  3. Rasp fint gulrøtter og kål, og finhakk vårløkene.
Klargjør fyllet
  1. Kjøtt og grønnsaker stekes hver for seg. Det for at kjøttet skal beholde sin egen smak, og grønnsakene skal beholde sprøheten sin. Har du ikke en wok går det fint med en stor stekepanne i stedet.
  2. Har du en wok så varmer du opp den og har i den ene spisesjeen med rapsolje. Når oljen er nesten rykende, har du oppi det marinerte kjøttet og røresteker dette. Pass på at det ikke er for store biter kjøtt når du er ferdig med å steke.
  3. Ha det ferdige kjøttet over i en bolle og tørk ren wok'en.
  4. Varm opp den siste skjeen med rapsolje i wok'en og ha i alle grønnsakene. Rørestek til gulrøttene, og bønnespirene er nesten møre, ca 3 minutter.
  5. Ha kjøttet tilbake i wok'en og bland godt. Ha så i østerssausen og rørestek videre i 1 minutt.
  6. Ha blandingen over i et stort fat og la det kjøle seg helt ned. Sett fatet litt på skrå slik at veske kan renne ned til den ene kanten. Vesken skal fjernes. Det er viktig for at vårrullene ikke skal bli vassne når de stekes.
  7. La fyllet kjøles ned til romtemeratur. Dette for at ikke eventuell damp skal gjøre de ferdige vårrullene vassne. Vi liker ikke vassne vårruller, gjør vi vel?
Sette sammen vårrullene
  1. Når du nå skal sette sammen vårrullene er det lurt å gjøre klart et fat/stekebrett med bakepapir å legge vårrullene på. Pass på at vårrullene ikke ligger oppå hverandre for da limer de seg sammen og kan gå i oppløsning når du skal prøve å separere dem. Ha også et lett fuktig koppehåndkle som som kan ligge over de ferdige vårrullene.
  2. De tinte rispapirarkene tas ut av plasten og dekkes med et lett fuktet koppehåndkle for å ikke tørke ut.
  3. Bland maisenna og vann. Dette brukes til å lime vårrullene. Du må nok røre opp blandingen ofte, da maizennaen har en uvane med å legge seg på bunden etter en liten stund. Og da mister blandingen mye av effekten.
  4. Ta et rispapir og legg med en spiss mot deg. Ta en spiseskje med fyllet og legg det på den nederste halvdelen av papiret.
  5. Rull stramt opp til du er kommet nesten til midten.
  6. Brett over den ene siden, så den andre. Pass på at kantene blir rette. Altså at når du ruller videre så vil du få en rett ytterkant som IKKE stikker ut. Skjer det kan det komme olje inn i fyllet når du steker. Og det er ikke meningen. Ikke smaker det spesielt godt heller.
  7. Men før du ruller videre så smør kanten hele veien opp til og med tuppen med maisenna-limet. Rull vårullen stramt sammen.
  8. Legg den ferdige vårrullen på fatet/brettet med tuppen ned slik at den får tørke og feste sikikkelig. Ha over det fuktede koppehåndkledet og lag resten av vårrullene på samme måte.
Steke vårrullene
  1. Har du en frityrkoker er alt fryd og gammen. Da er det bare å ha i så mye olje som den skal ha og varm opp til 160°C. Har du ikke en frityrgryte så bruk en tykkbunnet gryte (jerngryte). Hell oppi olje slik at det er ca 5 cm med olje. Varm denne opp til 160°C. Hvis ikke du har et termometer så putt en tresleiv loddrett i gryta, og hvis det bobler godt så er oljen klar.
  2. Ikke ha for mange vårruller i gryta samtidig. Da faller tempraturen og vårrullene blir vassne. Alt etter størrelsen på gryta ville jeg prøvd med 3-4 om gangen. La de steke i ca 3 minutter, til de er blitt lett brune. Her må du bare følge med og ta de ut når de ser fine ut.
  3. Legg de ferdige på en rist så de får dryppet av seg. Og stek så mange du skal servere.
Fryse rå vårruller
  1. Har du noen igjen som du ikke har stekt men vil fryse til en senere anledning så legg brettet/fatet med de ustekte i frysen i noen timer til de er fryst. Men strekk klingfilm over brettet/fatet for at de ikke skal tørke i frysen.
  2. Så kan du ha dem over i en pose, eller fler, som merkes med innhold og dato, og tilbake i fryseren.
  3. Har du de rett i posen før de er fryst, får du en klump og vårrullene vil ikke la seg separeres uten å gå i oppløsning. Altså masse jobb rett i søpla!
  4. Så er det bare å ta opp så mange du trenger. Det er ikke nødvendig å tine de før de stekes. Bare stek de slik det står tidligere i oppskriften.
Notater

Så er det bare å kose seg med egenlagde vårruller. Server med jasminris som en enkel rett. Eller hva med å sette de frem til et koldtbord?

Skal du bare ha vårruller som kveldskos kan vi anbefale Dragens sterke plommesaus som et utmerket alternativ til Sweet Chili Sause. Plommesaus og andre godsaker finner du i vår nettbutikk.

En stir fry er en rask og enkel måte å lage middag på. Denne oppskriften var nok for oss 2 som var hjemme. Og den ble laget med hva vi fant i kjøleskap og på benken! Kun 1 kyllingfilet var ikke et problem.

Det som tok lengst tid var å koke ris. På Dragetoppen beregner vi 1 dl tørr ris pr person.

Print Recipe
Enkel stir fry med kylling
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Porsjoner
personer
Ingredienser
Kyllingen
Grønnsakene
Stir fry saus
Til stekingen
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Porsjoner
personer
Ingredienser
Kyllingen
Grønnsakene
Stir fry saus
Til stekingen
Instruksjoner
Forberedelser
  1. Skjær kyllingfileten i tynne strimler.
  2. Bland maizenna, sennepspulver, fem-krydder og pepper. Dryss dette over kjøttet og bland godt.
  3. La kjøttet stå å marineres til det skal stekes.
  4. Bland alle ingrediensene til sausen og rør dette til en jevn masse
  5. Del løken i 2 og skjær i tykke skiver.
  6. Del soppen i store biter.
  7. Finhakk hvitløk og chili.
  8. Del paprika i store biter.
  9. Kok opp vann og forvell raskt brokkolibukettene. Kun 1-2 minutter. Legg de så i kaldt vann i 1-2 minutter for å stoppe kokeprosessen, og la de dryppe av.
Steking
  1. Hos oss stekes grønnsakene hver for seg, slik at de beholder sin egen smak. De er i panna bare 1 minutt eller så hver.
  2. Varm opp ei wok-panne, eller en stakepanne, til den er ganske varm.
  3. Ha i litt olje og hell oppi løken. Dryss med en liten klype salt og rør rundt i 1 minutt. Hell løken i en bolle stor nok til alle grønnsakene.
  4. Repeter dette med soppen og med paprikaen.
  5. Ha litt mer olje i og når den er varm, ha i kjøttet. Sørg for å spre kjøttet utover og få en lys stekeskorpe på alle sider av kjøttet.
  6. Ha i hvitløk og chili og stek i 1/2 minutt til.
  7. Ha oppi de stekte grønnsakene.
  8. Hell over sausen og la den koke opp mens du rører den inn i kjøttet og grønnsakene.
  9. Når det begynner å tykne litt tas panna av varmen og serveres umiddelbart.
Notater

Bruk den risen du er komfortabel med. Selv velger vi jasmin-ris til slike retter, siden den er best når vi bruker spisepinner.

Sett fram en mørk soyasaus og nøtter som er godt til. Cashewnøtter eller peanøtter gir litt "krønsh" til maten.

Det er ikke nødvendig å følge oppskriften slavisk. Bruk de grønnsakene du har. Husk bare at gulrøtter og andre harde grønnsaker trenger et par minutter mer i panna.

Dette er en typisk amerikansk-kinesisk oppskrift, som vel stemmer for de fleste oppskrifter som vi tror er kinesisk.

Uansett er det en enkel, rask og spennende rett med ingrediense alle burde ha i huset. Vi bruker Eplemost fra Slettene hage, laget på Filippa-epler. Rett og slett fordi det er den beste eplemosten vi kjenner. Og nei, vi er ikke betalt for å skrive dette.

Det er bourbon (amerikansk whisky) i oppskriften, og vil du ikke bruke slikt så lar du være og heller dobler mengden eplemost.

Print Recipe
Kylling i bourbonsaus
En rask og enkel hverdagsmiddag. Lag gjerne en stor porsjon. Ypperlig å varme opp som restemat.
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 25 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Kylling
Saus
Tykkning
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 25 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Kylling
Saus
Tykkning
Instruksjoner
  1. Begyn med å blande alt det fuktige i sausen i en bolle og det tørre i en annen. Dette for at det skal være klart når kjøttet er stekt.
  2. Skjær kyllingfilletene i passe store biter, ca 1,5-2 cm store, og ha dem i en stor bolle.
  3. Bland maizenna, salt og pepper og ha det over kyllingbitene. Bland alt grundig.
  4. Varm opp en wok eller en stor stekepanne og ha i 2 ss rapsolje.
  5. Når oljen er varm, ha i en porsjon av kyllingbitene og brun de godt på alle kanter. Ikke ha for mye i wok’en. Da koker kjøttet i stedet for å steke. Ikke rør hele tiden, men gi kjøttet en kjangs til å få litt stekeskorpe.
  6. Ha det stekte kjøttet i en ren bolle og gjennta prosessen til resten av kyllingkjøttet er stekt.
  7. Når kjøttet er ferdig og ute av panna, has hvitløken i. Og la det steke i 20 sekunder til det begynner å dufte. Men ikke la hvitløken bli brent!
  8. Ha i alle ingerdiensene til sausen og kok opp.
  9. Når sausen koker has kyllingbitene i og la alt koke til sausen er halvvert, ca 15 minutter.
  10. Mens retten koker kan sesamfrø ristes i en tørr panne.
  11. Bland maizenna og vann i et glass og hell over sausen. Rør godt.
  12. La sausen tykkne og strø over sesamfrø
Notater

Servér med jasminris, og gjerne finhakket vårløk, cashew- eller peanøtter.

Det er ikke nødvendig å være absolutt med målene. Her på Dragetoppen slumper vi, men er i nærheten av hva oppskriften sier.

Så hvis du likte retten, men ønsker å justere i forhold til din egen smak, er det en god måte å gjøre retten til din egen.

Det er ingen tvil om at kokka på Dragetoppen liker asiatisk inspirert mat. Og nå har vi funnet en variant av en klassiker som vi liker enda bedre enn den vi har lagt ut før.

Print Recipe
Søtsur Kylling (ny og bedre oppskrift)
Har du ingrediensene er det ingen grunn til å bestille denne som en "take away". Retten kan lages på rundt halvtimen. Det beste er å servere jasminris til, men all ris går. Kok risen først for den tar lengst tid, og det er bedre at risen står og hviler enn at selve retten gjør det.
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Sausen
Kyllingen
Grønnsakene
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Sausen
Kyllingen
Grønnsakene
Instruksjoner
Forberedelser
  1. I en bolle blandes ananasjuicen, tomatketchupen, eplesideredikken, brunt og hvitt sukker, soyasaus, hvitløk, ingefær, salt pepper og maizenna. Rør til det ikke er klumer igjen, og sett til sides.
  2. I en annen bolle vispes egg og eggehvite, sammen med soyasaus, sukker og salt. Ha i de oppkuttede kyllingbitene og sett til sides.
  3. Kok ris. Vi beregner vanligvis ca 1 dl ukokt ris pr person.
Steke kylling
  1. Hvis du har en frityrgryte med termostat så sett den til 190°. Hvis du ikke har så hell olje i en tykkbundet gryte. Ha i så mye olje at kyllingbitene vil bli helt dekket av oljen. Varm opp til ca 190°. Når det er varmt nok vil det frese når du putter en sleiv eller stekespade av tre nedi.
  2. Ta kyllingbitene utav eggeblandingen og rull dem i maizenna. Når de er dekket, frityrstekes de i ca 4 minutter, eller til de har fått en lett gylden farge. Ikke stek for mange om gangen, da faller tempraturen i gryta og da stekes ikke kyllingene skikkelig. Pass også på at ikke bitene henger sammen men får flyte fritt.
  3. Ha et fat eller lignende klart med tørkepapir på. Når kyllingbitene er ferdig stekt legges de på fatet og får renne av seg på papiret.
Sette alt sammen, sammen
  1. Hvis du har en wok så varmes den godt opp og ha i 2 ss rapsolje. Når oljen er nesten rykende har du i gulrøtter og røresteker i et par minutter. Ha så i løk og paprika og rørestek i 4 minutter til.
  2. Ha i ananas, kyllingbitene og sausen i wok'en og la sausen tykne lett.
  3. Server sammen med risen.
Notater

Noen liker også å ha peanøtter eller cashewnøtter til. Eller strø litt sesamfrø på. Og det går ann å drukne hele retten med soyasaus!

Sett i hvertfall disse tingene på bordet slik at folk kan ha dette på selv. Men prøv å få gjestene til å smake før de tar på soyasausen.

Lagre

Print Recipe
Søtsur kylling
Dette er en klassisk rett i mange kinarestauranter i Norge, og minst like god når du lager den selv. Vanskelig er den heller ikke.
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Forberedelse 20 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Frityrstekte kyllingbiter
Grønnsakene
Sausen
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Forberedelse 20 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Frityrstekte kyllingbiter
Grønnsakene
Sausen
Instruksjoner
  1. Rør sammen alle ingrediensene til sausen, og sett til sides.
  2. Skjær paprika og løk i store biter.
  3. Vårløken kuttes på skrå i mindre biter enn løk og paprika.
  4. Skjær kyllingbrystene i passe stykker. De skal kunne puttes i munnen uten å måtte dele de. Men ikke gjør de for små.
  5. Krydre de oppkuttede stykkene med salt og pepper. Hvor mye kommer ann på din egen smak.
  6. Varm frityroljen til ca 160 grader. Har du ikke en frityrgryte, bruk en annen god gryte som tåler varm olje. Ha også et lokk til gryta i tilfelle det skulle begynne å brenne.
  7. Det kan være lurt å steke kyllingbitene i porsjoner slik at ikke oljen mister for mye varme.
  8. Mens oljen varmes, helles maizenna i en bolle eller en dyp tallerken og eggene i en annen bolle eller tallerken.
  9. Rull kyllingbitene i maizenna og dypp dem deretter i egg. Ha de så i den varme oljen og la de steke til de er passe brune. Kjøttet skal være gjennomstekt!
  10. La de ferdige kyllingbitene renne av på tørkepapir.
  11. Har du en wok, så varm denne opp og ha i et par ss rapsolje, eller annen olje du har som tåler varme.
  12. Ha i grønnsakene og rørestek dem i et par minutter.
  13. Ha i sausen og la denne koke opp. Og la den småkoke noen minutter.
  14. Ha i kyllingbitene og bland alt godt. Strø på sesamfrø hvis du ønsker det.
  15. Servér med en gang. Her skal gjestene vente på maten, ikke omvendt.
Notater

Jasminris er best til dette.

Det som tar tid er å frityrsteke kyllingbitene. Men det kan gjøres tidligere og oppbevares i kjøleskap.