Dette er en søt-sur kyllingrett som kommer fra det indisk-jødiske kjøkken.

Da de sefardiske jødene ble forvist fra Spania og Portugal, havnet endel av dem i det sørvestlige India til Malabarkysten. Her ble kjøkkenet til sefardene influert av lokale råvarer, noe som jo er ganske normalt. Og dette er et glimrende eksempel på det.

Print Recipe
Kylling Chitarnee
Dette er en variant med kylling, men du kan bytte kylling ut med hvilken type kjøtt du vil. Husk at da blir koketiden lengre og du bør spe på litt vann slik at retten ikke tørker ut i gryta.
Matrett Hovedrett
Cuisine Indisk
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 50 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Matrett Hovedrett
Cuisine Indisk
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 50 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Skrell og del løkene i 2 og skjer i tynne skiver
  2. Varm oljen i en gryte og rørestek løk og sukker over medium varme i ca 3 minutter. Løken skal ikke bli brent, bare myk.
  3. Ha i hvitløk, ingefær, hele chili, gurkemeie, korianderfrø, spisskummen, chiliflak og kardemommekapslene i gryta og rør rundt i ca 30 sekunder.
  4. Ha i kyllingbitene og bland godt. Kok i et par minutter slik at krydderne får satt smal på kjøttet.
  5. Ha i tomater, tomatpuré, eddik og halvparten av sitronsaften. Rør godt og la det koke opp.
  6. Legg på lokk og skru ned varmen slik at det kan småkoke i ca 40 minutter, eller til kjøttet er gjennomkokt.
  7. Smak sausen til med resten av sitronsaften, salt og pepper.
  8. Dryss over grovhakket koriander og server.
Notater

Server gjerne med Basmathi-ris. Og naan-brød hører med for å få tak i all sausen.

En klatt Biola Naturell eller gresk yoghurt er fint til også.

Og ikke glem en god chutney! Dragetoppens Gresskarchutney passer ypperlig til denne.

Lagre

Print Recipe
Søtsur kylling
Dette er en klassisk rett i mange kinarestauranter i Norge, og minst like god når du lager den selv. Vanskelig er den heller ikke.
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Forberedelse 20 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Frityrstekte kyllingbiter
Grønnsakene
Sausen
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Forberedelse 20 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Frityrstekte kyllingbiter
Grønnsakene
Sausen
Instruksjoner
  1. Rør sammen alle ingrediensene til sausen, og sett til sides.
  2. Skjær paprika og løk i store biter.
  3. Vårløken kuttes på skrå i mindre biter enn løk og paprika.
  4. Skjær kyllingbrystene i passe stykker. De skal kunne puttes i munnen uten å måtte dele de. Men ikke gjør de for små.
  5. Krydre de oppkuttede stykkene med salt og pepper. Hvor mye kommer ann på din egen smak.
  6. Varm frityroljen til ca 160 grader. Har du ikke en frityrgryte, bruk en annen god gryte som tåler varm olje. Ha også et lokk til gryta i tilfelle det skulle begynne å brenne.
  7. Det kan være lurt å steke kyllingbitene i porsjoner slik at ikke oljen mister for mye varme.
  8. Mens oljen varmes, helles maizena i en bolle eller en dyp tallerken og eggene i en annen bolle eller tallerken.
  9. Rull kyllingbitene i maizena og dypp dem deretter i egg. Ha de så i den varme oljen og la de steke til de er passe brune. Kjøttet skal være gjennomstekt!
  10. La de ferdige kyllingbitene renne av på tørkepapir.
  11. Har du en wok, så varm denne opp og ha i et par ss rapsolje, eller annen olje du har som tåler varme.
  12. Ha i grønnsakene og rørestek dem i et par minutter.
  13. Ha i sausen og la denne koke opp. Og la den småkoke noen minutter.
  14. Ha i kyllingbitene og bland alt godt. Strø på sesamfrø hvis du ønsker det.
  15. Servér med en gang. Her skal gjestene vente på maten, ikke omvendt.
Notater

Jasminris er best til dette.

Det som tar tid er å frityrsteke kyllingbitene. Men det kan gjøres tidligere og oppbevares i kjøleskap.