Dette er en søt-sur kyllingrett som kommer fra det indisk-jødiske kjøkken.
Da de sefardiske jødene ble forvist fra Spania og Portugal på slutten av 1400-tallet, havnet endel av dem i det sørvestlige India til Malabarkysten. Her ble kjøkkenet til sefardene influert av lokale råvarer, noe som jo er ganske normalt. Og dette er et glimrende eksempel på det.
Forberedelse | 10 minutter |
Koke/steketid | 50 minutter |
Porsjoner |
personer
|
- 6 store rødløk Kepaløk (gul løk) går også fint
- 2 ss sukker
- 2 ss rapsolje eller annen nøytral vegetabilsk olje
- 6 fedd hvitløk finhakket
- 5 cm ingefær skrelt og finhakket
- 3 grønne chili milde eller sterke, ditt valg
- 2 ss gurkemeie malt
- 2 ss korianderfrø malt
- 2 ts spisskummen malt
- 1 ts chiliflak
- 10 grønne kardemommekapsler hele
- 1 kg kyllinglår med eller uten bein
- 2 bokser tomater grovhakket type
- 1 ss tomatpuré
- 2 ss hvitvinseddik
- 5 ss sitronsaft
- 1 dl vann
- salt og pepper
- 1 håndfull koriander Grovhakket
Ingredienser
|
|
- Skrell og del løkene i 2 og skjer i tynne skiver
- Varm oljen i en gryte og rørestek løk og sukker over medium varme i ca 3 minutter. Løken skal ikke bli brent, bare myk.
- Ha i hvitløk, ingefær, hele chili, gurkemeie, korianderfrø, spisskummen, chiliflak og kardemommekapslene i gryta og rør rundt i ca 30 sekunder.
- Ha i kyllingbitene og bland godt. Stek i et par minutter slik at krydderne får satt smak på kjøttet.
- Ha i tomater, tomatpuré, eddik og halvparten av sitronsaften. Rør godt og la det koke opp.
- Legg på lokk og skru ned varmen slik at det kan småkoke i ca 40 minutter, eller til kjøttet er gjennomkokt.
- Smak sausen til med resten av sitronsaften, salt og pepper.
- Dryss over grovhakket koriander og server.
Server gjerne med Basmathi-ris. Og naan-brød hører med for å få tak i all sausen.
En klatt Yoghurt Naturell eller gresk yoghurt er fint til også.
Og ikke glem en god chutney! Dragetoppens Gresskarchutney passer ypperlig til denne retten.