Denne retten er en klassiker på Dragetoppen. Cashewnøtter gir sausen en mild smak.
Nå har til og med neste generasjon begynt å lage denne for sine venner. Og det må vi ta som et stort godkjentstempel, ikke sant?
Koke/steketid | 30 minutter |
Porsjoner |
personer
|
Ingredienser
Saus
- 2 løk
- 2 ss tomatpuré
- 50 gram cashewnøtter rå
- 1,5 ts garam masala
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts chilipulver
- 1 ss sitronsaft
- 1/2 ts gurkemeie malt
- 1 ts salt
- 1 ss yoghurt naturell
I den sorte gryte
- 2 ss rapsolje eller en annen god stekeolje
- 1 ss koriander frisk og finhakket
- 1 ss sultanas (store gule rosiner)
- 450 gram kyllingbryst eller utbeinte kyllinglår
- 175 gram sjampinjong i skiver
- 3 dl vann
Garnityr
- 1 ss koriander frisk og grovhakket
Ingredienser
Saus
I den sorte gryte
Garnityr
|
|
Instruksjoner
Forberedelser
- Del løken i 4 og ha i en matmølle (food processor) og kjør i 1 minutt.
- Ha så i resten av ingrediensene til sausen og kjør til det blir en fin pesto, ca 2 minutter.
- Finhakk første del av korianderen.
- Grovhakk resten av korianderen og sett til side.
- Skjær kyllingkjøttet i munnstore biter.
- Skjær soppen i skiver.
I den sorte gryte
- Varm oljen i en stor gryte til medium varme og ha i løkpestoen. La den steke i et par minutter. Sett ned varmen hvis det er nødvendig. Det skal ikke bli brent.
- Ha i den finhakkede korianderen, sultana og kyllingkjøttet og rørestek dette i sausen i 1 minutt.
- Ha i resten, unntatt den grovhakkede korianderen og kok opp. La det småkoke i ca 10 minutter.
- Sjekk om kyllingen er gjennomkokt og sausen er blitt passe tykk. Hvis ikke la det stå en liten stund til.
- Når kjøttet er ferdig og sausen er tykk nok, pyntes det hele med den grovhakkede korianderen og serveres.
- Serveres med basmatiris og gjerne naanbrød.
Notater
Og som tilbehør anbefales Dragetoppens Rabarbra- og chilichutney for de som tåler litt, eller Dragetopens Gresskarchutney for de som vil ha det mildt.
Og ha gjerne yoghurt naturell til også. Det hjelper på å regulere styrken.