Dette er en typisk amerikansk-kinesisk oppskrift, som vel stemmer for de fleste oppskrifter som vi tror er kinesisk.
Uansett er det en enkel, rask og spennende rett med ingrediense alle burde ha i huset. Vi bruker Eplemost fra Slettene hage, laget på Filippa-epler. Rett og slett fordi det er den beste eplemosten vi kjenner. Og nei, vi er ikke betalt for å skrive dette.
Det er bourbon (amerikansk whisky) i oppskriften, og vil du ikke bruke slikt så lar du være og heller dobler mengden eplemost.

Forberedelse | 15 minutter |
Koke/steketid | 25 minutter |
Porsjoner |
personer
|
- 240 ml vann
- 120 ml eplemost
- 60 ml bourbon
- 120 ml kyllingkraft eller annen kjøttkraft
- 120 ml soyasaus mørk type helst
- 90 ml tomatketchup
- 2 ss eplesidereddik
- 200 gram brunt sukker
- 1/2 ts løkpulver
- 1/2 ts ingefær malt
- 1/2 ts chiliflak
- 2 ts sesamfrø ristede
Ingredienser
Saus
|
![]() |
- Begyn med å blande alt det fuktige i sausen i en bolle og det tørre i en annen. Dette for at det skal være klart når kjøttet er stekt.
- Skjær kyllingfilletene i passe store biter, ca 1,5-2 cm store, og ha dem i en stor bolle.
- Bland maizenna, salt og pepper og ha det over kyllingbitene. Bland alt grundig.
- Varm opp en wok eller en stor stekepanne og ha i 2 ss rapsolje.
- Når oljen er varm, ha i en porsjon av kyllingbitene og brun de godt på alle kanter. Ikke ha for mye i wok’en. Da koker kjøttet i stedet for å steke. Ikke rør hele tiden, men gi kjøttet en kjangs til å få litt stekeskorpe.
- Ha det stekte kjøttet i en ren bolle og gjennta prosessen til resten av kyllingkjøttet er stekt.
- Når kjøttet er ferdig og ute av panna, has hvitløken i. Og la det steke i 20 sekunder til det begynner å dufte. Men ikke la hvitløken bli brent!
- Ha i alle ingerdiensene til sausen og kok opp.
- Når sausen koker has kyllingbitene i og la alt koke til sausen er halvvert, ca 15 minutter.
- Mens retten koker kan sesamfrø ristes i en tørr panne.
- Bland maizenna og vann i et glass og hell over sausen. Rør godt.
- La sausen tykkne og strø over sesamfrø
Servér med jasminris, og gjerne finhakket vårløk, cashew- eller peanøtter.
Det er ikke nødvendig å være absolutt med målene. Her på Dragetoppen slumper vi, men er i nærheten av hva oppskriften sier.
Så hvis du likte retten, men ønsker å justere i forhold til din egen smak, er det en god måte å gjøre retten til din egen.