I India er det utrolig mange mennesker. Og veldig mange som ikke spiser kjøtt, enten av religiøse grunner, eller av økonomiske.

Denne retten er en rett uten kjøtt. Men den er fyldig og smaksrik.  Og linsene er ikke en erstatning for kjøtt. De er et bærende element i denne retten.

Og her på Dragetoppen er dette en rett som de unge stadig etterspør.

Print Recipe
Linse masala curry
Cuisine Indisk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 40 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Cuisine Indisk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 40 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Varm oljen i en stor tykkbunnet gryte til den er middels varm.
  2. Ha i løken og en klype salt. Stek til løken blir gjennomsiktig mens du rører i løken. Ca 6 minutter.
  3. Ha i hvitløken og stek videre i 1 minutt.
  4. Ha i ingefær og krydder og stek i 30 sekunder. Ikke glem å røre!
  5. Ha i tomatene og kokosmelken og kok opp. La småkoke i 5 minutter.
  6. Har du en stavmikser bruker du den til å kjøre sausen glatt. Ellers må du bruke en blender eller en kjøkkenmaskin.
  7. Ha i linsene og en teskje salt og legg på lokk. La det småkoke på lav varme i 20 minutter. Rør ofte så det ikke brenner seg i bunnen.
  8. Skulle linsene suge til seg all vesken før de er møre så ha i 1 dl vann. Ikke la linsene koke for lenge. Det er ikke grøt du prøver å lage. Så smak ofte.
  9. Når linsene er passe møre, ta gryta av varmen og smak til med salt.
  10. Bland inn den grovhakket spinaten.
  11. Dryss over koriander og server med ris til.

En stir fry er en rask og enkel måte å lage middag på. Denne oppskriften var nok for oss 2 som var hjemme. Og den ble laget med hva vi fant i kjøleskap og på benken! Kun 1 kyllingfilet var ikke et problem.

Det som tok lengst tid var å koke ris.

Print Recipe
Enkel stir fry med kylling
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Porsjoner
personer
Ingredienser
Kyllingen
Grønnsakene
Stir fry saus
Til stekingen
Matrett Hovedrett
Cuisine Kinesisk
Porsjoner
personer
Ingredienser
Kyllingen
Grønnsakene
Stir fry saus
Til stekingen
Instruksjoner
Forberede kyllingen
  1. Skjær kyllingfileten i tynne strimler.
  2. Bland maizena, sennepspulver, fem-krydder og pepper. Dryss dette over kjøttet og bland godt.
  3. La kjøttet stå å marineres til det skal stekes.
Forberede sausen
  1. Bland alle ingrediensene til sausen og rør dette til en gjevn masse
Forberede grønnsakene
  1. Del løken i 2 og skjær i tykke skiver.
  2. Del soppen i store biter.
  3. Finhakk hvitløk og chili.
  4. Del paprika i store biter.
  5. Kok opp vann og forvell raskt brokkolibukettene. Kun 1-2 minutter. Legg de så i kaldt vann i 1-2 minutter for å stoppe kokeprosessen, og la de dryppe av.
Steking
  1. Hos oss stekes grønnsakene hver for seg, slik at de beholder sin egen smak. De er i panna bare 1 minutt eller så hver.
  2. Varm opp ei wok-panne, eller en stakepanne, til den er ganske varm.
  3. Ha i litt olje og hell oppi løken. Dryss med en liten klype salt og rør rundt i 1 minutt. Hell løken i en bolle stor nok til alle grønnsakene.
  4. Repeter dette med soppen og med paprikaen.
  5. Ha litt mer olje i og når den er varm, ha i kjøttet. Sørg for å spre kjøttet utover og få en lys stekeskorpe på alle sider av kjøttet.
  6. Ha i hvitløk og chili og stek i 1/2 minutt til.
  7. Ha oppi de stekte grønnsakene.
  8. Hell over sausen og la den koke opp mens du rører den inn i kjøttet og grønnsakene.
  9. Når det begynner å tykne litt tas panna av varmen og serveres umiddelbart.
Notater

Bruk den risen du er konfortabel med. Selv velger vi jasmin-ris til slike retter, siden den er best når vi bruker spisepinner.

Sett fram en mørk soyasaus og nøtter som er godt til. Cashewnøtter eller peanøtter gir litt "krønsh" til maten.

Det er ikke nødvendig å følge oppskriften slavisk. Bruk de grønnsakene du har. Husk bare at gulrøtter og andre harde grønnsaker trenger et par minutter mer i panna.