Curry. Det høres ganske eksotisk og vanskelig ut, ikke sant?
Men curry betyr egentlig bare saus. Så denne retten er kjøttdeig i saus. Men smaken er nok ikke veldig europeisk, for krydderblandingen er hentet fra India. I hvertfall mesteparten for karripulver er en vestlig oppfinnelse. På engelsk kalles det da også curry powder, og mange tenker at det er en nødvendighet for at det skal bli en curry.
I denne oppskriften bruker jeg karripulver for enkelhets skyld, men det er en vi har laget på Dragetoppen. Et kommersiellt karripulver er helt ok hvis ikke du har kapasitet til å lage ditt eget.
Kjøttdeigcurry kan spises alene, eller med ris eller brød til.

Forberedelse | 10 minutter |
Koke/steketid | 25 minutter |
Porsjoner |
personer
|
Ingredienser
- 3 ss rapsolje eller annen stekeolje
- 1 stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 4 mellomstore poteter
- 400 gram kjøttdeig
- 2 ss karripulver
- 1,5 ts gurkemeie
- 0,5 ts spisskummen malt
- 0,25 ts sukker
- 0,25 ts pepper grovmalt
- 1 ts salt
- 3 dl kjøttbuljong
- 1 dl vann
- 1 ss maizenna
- 3 dl erter
Ingredienser
|
![]() |
Instruksjoner
Forberedelser
- Finhakk løk og hvitløk.
- Vask, skrell og skjær potetene i små terninger, ca 1 cm store.
- Bland sammen krydderne, sukker, pepper og salt i en bolle.
- Rør sammen vann og maizenna i en liten bolle.
På komfyren
- Varm opp en stor stekepanne eller en tykkbunnet gryte og ha i oljen
- Når oljen er varm, ha i løk og hvitløk og stek på middels sterk varme til løken blir gjennomsiktig og lett karamellisert.
- Ha i potetene og stek videre i 10 minutter. Rør om ofte, og justér ned varmen hvis potetene begynner å bli brent.
- Ha i kjøttet og brekk det opp mens det brunes.
- Ha i krydderblandingen og bland godt.
- Ha i buljongen og maizennablandingen og kok opp under omrøring.
- Bland inn ertene og legg på lokk.
- Nå skal det småkoke til potetene er møre. Det bør ta ca 10-15 minutter.
Notater
Servér med ris eller brød, eller uten noe som helst.