27apr

Kylling i cashewnøttsaus

Denne retten er en klassiker på Dragetoppen. Cashewnøtter gir sausen en mild smak.

Nå har til og med neste generasjon begynt å lage denne for sine venner. Og det må vi ta som et stort godkjentstempel, ikke sant?

Print Recipe
Kylling i cashewnøttsaus
Matrett Hovedrett
Cuisine Indisk
Koke/steketid 30 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Saus
I den sorte gryte
Garnityr
Matrett Hovedrett
Cuisine Indisk
Koke/steketid 30 minutter
Porsjoner
personer
Ingredienser
Saus
I den sorte gryte
Garnityr
Instruksjoner
Forberedelser
  1. Del løken i 4 og ha i en matmølle (food processor) og kjør i 1 minutt.
  2. Ha så i resten av ingrediensene til sausen og kjør til det blir en fin pesto, ca 2 minutter.
  3. Finn fram resten av ingrediensene.
I den sorte gryte
  1. Varm oljen i en stor gryte til medium varme og ha i løkpestoen. La den steke i et par minutter. Sett ned varmen hvis det er nødvendig.
  2. Ha i korianderen, sultana og kyllingkjøttet og rørestek dette i sausen i 1 minutt.
  3. Ha i resten og kok opp. La det småkoke i ca 10 minutter.
  4. Sjekk om kyllingen er gjennomkokt og sausen er blitt passe tykk. Hvis ikke la det stå en liten stund til.
  5. Når kjøttet er ferdig og sausen er tykk nok, pyntes det hele med den grovhakkede korianderen og serveres.
  6. Serveres med basmatiris og gjerne naanbrød.
Notater

Og som tilbehør anbefales Dragetoppens Rabarbra- og chilichutney for de som tåler litt, eller Dragetopens Gresskarchutney for de som vil ha det mildt.

Og ha gjerne yoghurt naturell til også. Det hjelper på å regulere styrken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.