Når det gjelder grønnsakene er det bare å bruke mer eller mindre, og gjerne andre grønnsaker i stedet/i tillegg. Mengden chilipaste kan også endres, alt etter som hva de som skal få lov til å spise er vant med. Mengden her er til en medium sterk rett.
Rett Middag
Kjøkken Asiatisk, Hovedrett, Kinesisk
Nøkkelord Kylling
FORBEREDELSESTID 20 minutterminutter
KOKETID 20 minutterminutter
Total tid 40 minutterminutter
Porsjoner 4personer
Forfatter Thea på Dragetoppen
Ingredienser
Saus
2,5dlkyllingkraft
4sssoyasaushelst lys
4ssøsterssaus
4ssriseddik
2tssommerhonning
4tschilipaste
4tsMaizena
Kylling
700gramkyllingfileterkuttet i tynne strimler
1dlMaizena
salt og pepper
Grønnsaker
1/2brokkolihodedelt i små buketter
2stilkerselleriskåret på skrå i tynne skiver
200gramsjampinjongskåret i tynne skiver
1løkdelt i to og skåret i tynne skiver
1rød paprikadelt, renset og skåret i tynne skiver
1boksbabymaisavrent og delt i to på langs
4feddhvitløkfinhakket eller most.
2ssrapsoljemer hvis det trengs
FREMGANGSMÅTE
Forberedelser
I en bolle blandes kyllingkraft, soyasaus, østerssaus, riseddik, honning, chilipaste og Maizena. Rør til det ikke er klumper igjen og sett til sides.
Rens og kutt grønnsakene. Bruk gjerne også andre grønnsaker, hvis du ønsker.
Kyllingfiletene skal skjæres i tnne skiver, på tvers av fibrene. Hvis du vil gjøre de ekstra tynne så ha filetene i frysen i en halv times tid før du skjærer dem.
Ha kyllingbitene i en bolle og bland inn 1 ts salt og 1 ts pepper. Strø over Maizena og bland godt.
Steke kylling
Ha i 2 ss olje i en wok hvis du har, og varm den godt opp. Det skal være nesten rykende. Har du ikke en wok så bruk en dyp stekepanne eller en tykkbunnet gryte (bestemors gamle jerngryter, ingenting slår dem!).
Stek kyllingbitene i omganger. Stek dem i noen minutter på hver side. Ikke rør for mye, for det skal være stekeskorpe på kjøttet. Har du for mye i panna vil du koke kjøttet i stedet for å steke det. Et lag kjøtt er passe.
Legg det stekte kjøttet på et fat eller en tallerken, og fortsett å steke kjøttet i omganger til alt er stekt. Ha gjerne litt mer olje i panna mellom hver gang
Sette alt sammen, sammen
Når kjøttet er ute av panna så kan brokkoli, selleri, sopp, løk og paprika i istedet. Stek i 4-5 minutter til grønnsakene er nesten møte. De skal tross alt ha litt tyggemotstand i seg, i motsetning til hvordan grønnsakene var da jeg vokste opp (altså vassne og ihjelkokte).
Ha i babymais og hvitløk. Bland godt og stek i 1 lite minutt til.
Nå skal kyllingbitene tilbake i i panna. Håper du har valgt stor nok panne.
Tilslutt rører du godt opp sausen slik at Maizenaen blandes inn igjen, og helle den i panna og bland alt godt.
La det hele koke i et par minutter så sausen kan få tyknet litt.
Servér straks.
Merknader
Serveres med jasminris.Strø gjerne litt ristede sesamfrø på. Noen liker også å ha peanøtter eller cashwnøtter til, selv om det er mer vanlig i Sichuan.Og det går ann å drukne hele retten med soyasaus! Sett i hvertfall tilbehøret på bordet sik at folk kan ha dette på selv. Men prøv å få gjestene til å smake FØR de tar på soyasausen.TIPS 1: Når det gjelder grønnsaker, så er det meste lov. Gulrøtter, squash, aubergine eller vannkastanjer, for å nevne noen. Bare husk at gulrøtter trenger lengre tid en f.eks vannkastanjene.TIPS 2: Prøv gjerne samme fremgangsmåte med grise- eller oksekjøtt. Men bytt da gjerne ut kyllingkraften med kjøttkraft.