Go Back
Print

Dragens linse- og spinatgryte (Palak daal curry)

Denne retten er en rett uten kjøtt. Men den er fyldig og smaksrik. Og linsene er ikke en erstatning for kjøtt. De er et bærendeelement i denne retten.
Og her på Dragetoppen er dette en rett som de unge stadig etterspør. Den lages så ofte at vi har laget et stort glass med vår egen Dragens Daal Masala.
Course Middag
Cuisine Hovedrett
Prep Time 5 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 6 personer
Author Thea på Dragetoppen

Ingredients

  • 2 ss rapsolje eller en annen nøytral stekeolje
  • 1 stor løk grovkuttet
  • 2 fedd hvitløk knust
  • 4 ts ingefær revet
  • 2,5 ss Dragens Daal Masala (tips 1)
  • 2 bokser tomater hakkede
  • 1 boks kokosmelk
  • 2,5 dl røde linser skylt
  • 125 gram spinat grovhakket + (tips 2)
  • 2 ts salt
  • 1 bunt koriander grovhakket

Instructions

  • Varm oljen i en stor tykkbunnet gryte til den er middels varm.
  • Ha i løken og en klype salt. Stek til løken blir gjennomsiktig mens du rører i løken. Ca 6 minutter.
  • Ha i hvitløken og stek videre i 1 minutt.
  • Ha i ingefær og krydder og stek i 30 sekunder. Ikke glem å røre!
  • Ha i tomatene og kokosmelken og kok opp. La småkoke i 5 minutter.
  • Har du en stavmikser bruker du den til å kjøre sausen glatt. Ellers må du bruke en blender eller en kjøkkenmaskin.
  • Ha i linsene og en teskje salt og legg på lokk. La det småkoke på lav varme i 20 minutter. Rør ofte så det ikke brenner seg i bunnen.
  • Skulle linsene suge til seg all vesken før de er møre så ha i 1 dl vann. Ikke la linsene koke for lenge. Det er ikke grøt du prøver å lage. Så smak ofte.
  • Når linsene er passe møre, ta gryta av varmen og smak til med salt.
  • Bland inn grovhakket spinat.
  • Dryss over koriander og server med ris til.

Notes

Dette er en rett hvor både ris og naanbrød er godt til. Og gjerne yoghurt naturell. Trenger du en god chutney til har vi selvfølgelig det også, nemlig Gresskarchutney.
Tips 1: Hvis du ikke har vår Dragens Daal Masala, men har masse krydder selv så bruk 1 ss garam masala, 2 ts malt spisskummen, 2 ts malt koriander, 2 ts malt paprika, 1 ts malt gurkemeie og 1/2 ts cayennepepper.
Tips 2: Vi bruker fryst spinat hvis vi ikke har hatt tid til å kjøpe frisk. Det går helt fint. Da tilsetter vi spinaten samtidig med linsene etter å ha kjørt sausen glatt.