Go Back
Print

Hunankylling

Når det gjelder grønnsakene er det bare å bruke mer eller mindre, og gjerne andre grønnsaker i stedet/i tillegg. Mengden chilipaste kan også endres, alt etter som hva de som skal få lov til å spise er vant med. Mengden her er til en medium sterk rett.
Course Middag
Cuisine Asiatisk, Hovedrett, Kinesisk
Keyword Kylling
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 personer
Author Thea på Dragetoppen

Ingredients

Saus

  • 2,5 dl kyllingkraft
  • 4 ss soyasaus helst lys
  • 4 ss østerssaus
  • 4 ss riseddik
  • 2 ts sommerhonning
  • 4 ts chilipaste
  • 4 ts Maizena

Kylling

  • 700 gram kyllingfileter kuttet i tynne strimler
  • 1 dl Maizena
  • salt og pepper

Grønnsaker

  • 1/2 brokkolihode delt i små buketter
  • 2 stilker selleri skåret på skrå i tynne skiver
  • 200 gram sjampinjong skåret i tynne skiver
  • 1 løk delt i to og skåret i tynne skiver
  • 1 rød paprika delt, renset og skåret i tynne skiver
  • 1 boks babymais avrent og delt i to på langs
  • 4 fedd hvitløk finhakket eller most.
  • 2 ss rapsolje mer hvis det trengs

Instructions

Forberedelser

  • I en bolle blandes kyllingkraft, soyasaus, østerssaus, riseddik, honning, chilipaste og Maizena. Rør til det ikke er klumper igjen og sett til sides.
  • Rens og kutt grønnsakene. Bruk gjerne også andre grønnsaker, hvis du ønsker.
  • Kyllingfiletene skal skjæres i tnne skiver, på tvers av fibrene. Hvis du vil gjøre de ekstra tynne så ha filetene i frysen i en halv times tid før du skjærer dem.
  • Ha kyllingbitene i en bolle og bland inn 1 ts salt og 1 ts pepper. Strø over Maizena og bland godt.

Steke kylling

  • Ha i 2 ss olje i en wok hvis du har, og varm den godt opp. Det skal være nesten rykende. Har du ikke en wok så bruk en dyp stekepanne eller en tykkbunnet gryte (bestemors gamle jerngryter, ingenting slår dem!).
  • Stek kyllingbitene i omganger. Stek dem i noen minutter på hver side. Ikke rør for mye, for det skal være stekeskorpe på kjøttet. Har du for mye i panna vil du koke kjøttet i stedet for å steke det. Et lag kjøtt er passe.
  • Legg det stekte kjøttet på et fat eller en tallerken, og fortsett å steke kjøttet i omganger til alt er stekt. Ha gjerne litt mer olje i panna mellom hver gang

Sette alt sammen, sammen

  • Når kjøttet er ute av panna så kan brokkoli, selleri, sopp, løk og paprika i istedet. Stek i 4-5 minutter til grønnsakene er nesten møte. De skal tross alt ha litt tyggemotstand i seg, i motsetning til hvordan grønnsakene var da jeg vokste opp (altså vassne og ihjelkokte).
  • Ha i babymais og hvitløk. Bland godt og stek i 1 lite minutt til.
  • Nå skal kyllingbitene tilbake i i panna. Håper du har valgt stor nok panne.
  • Tilslutt rører du godt opp sausen slik at Maizenaen blandes inn igjen, og helle den i panna og bland alt godt.
  • La det hele koke i et par minutter så sausen kan få tyknet litt.
  • Servér straks.

Notes

Serveres med jasminris.
Strø gjerne litt ristede sesamfrø på. Noen liker også å ha peanøtter eller cashwnøtter til, selv om det er mer vanlig i Sichuan.
Og det går ann å drukne hele retten med soyasaus! Sett i hvertfall tilbehøret på bordet sik at folk kan ha dette på selv. Men prøv å få gjestene til å smake FØR de tar på soyasausen.
TIPS 1: Når det gjelder grønnsaker, så er det meste lov. Gulrøtter, squash, aubergine eller vannkastanjer, for å nevne noen. Bare husk at gulrøtter trenger lengre tid en f.eks vannkastanjene.
TIPS 2: Prøv gjerne samme fremgangsmåte med grise- eller oksekjøtt. Men bytt da gjerne ut kyllingkraften med kjøttkraft.