Go Back
Print

Raita

Og som med alle retter, så prøv gjerne andre grønnsaker og andre krydder enn det som står i denne oppskriften.
Course Tilbehør
Cuisine Indisk
Keyword Vegetar
Prep Time 10 minutes
Hviletid 30 minutes
Total Time 40 minutes
Author Thea på Dragetoppen

Ingredients

Raita

  • 3 dl Yoghurt naturell og tykk
  • 2 løk
  • 2 tomater store
  • 4 ss koriander frisk
  • 2 grønne jalapeño bare hvis du vil
  • 1 dl vann eller å mye som trengs
  • 2 ts spisskummen malt
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper grovmalt

Tilbehør

  • 2 ss koriander frisk
  • 2 klyper chili malt
  • 2 klyper spisskummen malt

Instructions

Forberedelser

  • Rør opp yoghurten i en bolle så den blir silkemyk, og sett den til sides.
  • Finhakk løk, koriander og chili.
  • Kutt tomater i små terninger.

Sette alt sammen sammen

  • Ha det du har hakket og kuttet i bollen med youghurt, og rør godt sammen.
  • Synes du at yoghurten/raitaen er for tykk? Spe forsiktig inn litt vann mens du rører til du får en passende konsistens.
  • Men ikke la det bli til en tynn suppe!!!
  • Ha i spisskummen, salt og pepper og rør dette godt inn.
  • Smak til om det er nok salt.
  • Sett bollen kjølig i minst 30 minutter. Men gjerne noen timer, så smakene for satt seg.
  • Anrett raita i passende serveringsboller og strø over tilbehøret. Altså koriander, chili og spisskummen.

Notes

TIPS 1: Vi bruker gjerne tyrkisk eller gresk yoghurt som er litt syrligere. Men foretrekker du den norske, så trenger du sansyligvis ikke vann i det hele tatt.
TIPS 2: Spiser dere ikke opp alt på en gang, tåler den å stå en uke i kjøleskapet. Men ha på lokk av noe slag.