Go Back
Print

Kylling i cashewnøttsaus

Denne retten er en klassiker på Dragetoppen. Cashewnøtter girsausen en mild smak.
Nå har til og medneste generasjon begynt å lage denne for sine venner. Og det må vita som et stort godkjentstempel, ikke sant?
Course Middag
Cuisine Hovedrett, Indisk
Keyword Kylling
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 personer
Author Thea på Dragetoppen

Ingredients

Saus

  • 2 løk
  • 2 ss tomatpuré
  • 50 gram cashewnøtter
  • 1,5 ts garam masala
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss sitronsaft
  • 1/2 ts gurkemeie malt
  • 1 ts salt
  • 1 ss yoghurt naturell

I den sorte gryte

  • 2 ss rapsolje eller en annen god stekeolje
  • 1 ss koriander frisk og finhakket
  • 1 ss sultanas (store gule rosiner)
  • 450 gram kyllingbryst eller utbeinte kyllinglår
  • 175 gram sjampinjong i skiver
  • 3 dl vann

Garnityr

  • 1 ss koriander frisk og grovhakket

Instructions

Forberedelser

  • Del løken i 4 og ha i en matmølle (food processor) og kjør i 1 minutt.
  • Ha så i resten av ingrediensene til sausen og kjør til det blir en fin pesto, ca 2 minutter.
  • Finhakk første del av korianderen.
  • Grovhakk resten av korianderen og sett til side.
  • Skjær kyllingkjøttet i munnstore biter.
  • Skjær soppen i skiver.

I den sorte gryte

  • Varm oljen i en stor gryte til medium varme og ha i løkpestoen. La den steke i et par minutter. Sett ned varmen hvis det er nødvendig. Det skal ikke bli brent.
  • Ha i den finhakkede korianderen, sultana og kyllingkjøttet og rørestek dette i sausen i 1 minutt.
  • Ha i resten, unntatt den grovhakkede korianderen og kok opp. La det småkoke i ca 10 minutter.
  • Sjekk om kyllingen er gjennomkokt og sausen er blitt passe tykk. Hvis ikke la det stå en liten stund til.
  • Når kjøttet er ferdig og sausen er tykk nok, pyntes det hele med den grovhakkede korianderen og serveres.
  • Serveres med basmatiris og gjerne naanbrød.

Notes

Som tilbehør anbefales Dragetoppens Gresskarchutney. Og ha gjerne yoghurt naturell til også.