Go Back
Print

Tortelini med kremet hvitløkssaus

Det er ikke alltid nødvendig å lage absolutt alt fra bunnen av. Her brukes tortelini kjøpt i et supermarked.
Course Middag
Cuisine Amerikansk
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 4 porsjoner
Author Thea på Dragetoppen

Ingredients

  • 500 gram tortelini
  • 3 ss smør
  • 2 fedd hvitløk knust
  • 3 ss mel
  • 2,5 dl buljong kylling, eller en annen
  • 2,5 dl melk
  • 1,25 dl parmesan revet
  • salt og pepper etter smak
  • 1 håndfull basilikum grovhakket

Instructions

  • Kok opp en gryte med vann og kok tortelini som anvist på pakken.
  • Ta tortelini opp av vannet, men spar på vannet. Det kan brukes til å tynne ut sausen hvis du synes den er for tykk.
  • Smelt smør i en passe stor gryte og ha i hvitløken. Og la hvitløken surre i 1 minutt eller så.
  • Ha i melet og rør godt rundt slik at det ikke brenner seg.
  • Når melblandingen har fått en lys, gylden farge helles buljong og melk i mens du rører godt slik at du blir kvitt alle klumper.
  • Kok opp og ha i parmesanen. Rør til parmesanen har smeltet.
  • Smak til med salt og pepper.
  • La sausen tykne litt hvis du synes den er for tynn. Og blir den for tykk så ha i litt av pastavannet.
  • Ha i den ferdig kokte tortelinien, og dryss basilikum over.